skip to Main Content

Renovatie

Renovatie of renoveren is het redresseren, inrichten en wanneer nodig deels vernieuwen van een bestaand pand, waardoor het weer bruikbaar wordt naar de huidige maatstaven en normen. Er zijn vele voorbeelden van renovaties, zoals het vernieuwen van monumentale panden. Hierbij worden hedendaagse veiligheidseisen uiteraard in ogenschouw genomen. Bij renovaties kunnen specifieke eigenschappen gecombineerd worden met moderne vernieuwingen. Een renovatie kan bestaan uit diverse klussen.

Voorbeelden van enkele mogelijke renovatieprojecten en werkzaamheden: Dakkapellen en Dakramen Met een dakkapel of dakraam kunt u de leefbaarheid op een dak of zolderverdieping aanzienlijk vergroten. Er komt natuurlijke verlichting binnen en de gebruiksoppervlakte wordt vergroot. Waar wordt de zolderverdieping voor gebruikt? Wordt het een leefruimte of wilt u het als opslagruimte gebruiken? Moet het geïsoleerd worden? Is er een bouwvergunning nodig? Dit zijn een aantal zaken die meespelen bij het plaatsen van een dakkapel en dakraam.

Sanitair Wat betreft sanitair bestaan vele soorten en merken. Deze verschillen allemaal qua stijl, model en prijs. Hierdoor kan het voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij adviseren u graag over welke mogelijkheden u hebt. Daarnaast kunnen wij u diverse soorten tegelwerk bieden. Voor het compleet installeren en inrichten van sanitaire ruimtes zoals badkamers, keukens en toiletten kunt u bij ons terecht.

Schilder- en Stucwerk U wilt uw huis of delen daarvan laten schilderen. Het is hierbij van belang dat het degelijk uitgevoerd wordt met de juiste stijl en kleuren zodat u achteraf tevreden bent en blijft. U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende binnen- buitenschilderwerken. De kwaliteit van wanden en plafonds kunt u vergroten door stucwerk uit te laten voeren. Hierbij zijn diverse afwerkmogelijkheden. Wij kunnen u hierbij adviseren en helpen met het maken van een keuze.

Kozijnen De sfeer van uw buitengevel wordt mede bepaalt door het soort kozijnen die u laat plaatsen. De criteria zijn vaak design en functionaliteit. Er zijn hier diverse mogelijkheden in. Wat voor kozijn het wordt is afhankelijk van uw wensen voor gebruik, uitstraling, levertijd en prijs. Veelal worden houten, kunststof en aluminium kozijnen toegepast. Hiernaast zijn er nog talloze toepassingen en varianten op de markt. Welk kozijn het beste in uw situatie past bespreken wij graag met u.

Balkon renovatie Het komt vaak voor dat balkons te maken hebben met lekkages. Dit ontstaat vaak doordat de afschot van de vloer slecht (aangebracht) is en hierdoor vloeistoffen op het balkon blijven. Ook wanneer de doorvoeren defect zijn of wanneer deze niet goed functioneren kan er lekkage bij balkons ontstaan. Door een nieuwe dekvloer te installeren op uw balkon, die op een juiste aschot ligt, en door het vervangen van de doorvoer kunnen deze lekkages voorkomen worden. Een andere oorzaak voor lekkages kan betonrot zijn. Door roest in het beton breekt deze uiteindelijk en komen er scheuren. De mogelijke oorzaken die we hierboven hebben genoemd leiden vrijwel altijd tot lekkages naar de beneden buren. Een ander probleem dat hierbij kan ontstaan is dat vocht optrekt in de muren waardoor er lekkages binnen kunnen ontstaan, en dan vooral bij de deur. Bij een balkon renovatie onderzoeken wij samen met u eerst waar de problemen zijn en waar het vandaan komt. In de meeste gevallen heeft het te maken met meerdere oorzaken. Voor al deze oorzaken heeft renovatie bedrijf Hanbouw Den Haag een juiste oplossing. Om de balkon renovatie goed af te werken, kunt u er voor kiezen om een waterdichte epoxy coatingslaag te plaatsen op uw balkon. Ook dit kunnen wij op maat voor u installeren. Tot slot, wordt er dikwijls gekozen om de vloer in een kleur te coaten met een zogenoemde ‘twee-componenten epoxyverf’. Na deze renovatie is uw balkon volledig beschermd tegen lekkages.

Back To Top